Anne Marie van Bilsen

Anne Marie van Bilsen is holistisch kindertherapeute, auteur en geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, praktische spiritualiteit, kinderen en zelfkennis. Ze is eigenaresse van Praktijk de Regenboog en grondlegger van het opleidingsinstituut de Regenboog Academy.

De jongste zoon van Anne Marie kampte vanaf zijn geboorte met gezondheidsproblemen waar de reguliere medische wereld geen oplossing voor had. Tijdens haar zoektocht naar de oplossing, volgde ze een traject aan studies dat resulteerde tot holistisch kindertherapeut. Haar jongste zoon bleek ‘een gevoelig kind’, vanuit haar scholing als holistisch kindertherapeut is Anne Marie zichzelf gaan verdiepen in methodieken die het gevoelige kind en de holistische visie ondersteunen.

Ze schreef haar bevindingen in haar eerste boek “Gevoelige kinderen, wat kun je voor ze doen”, toen haar eigen kinderen nog klein waren. Naarmate de puberteit van haar kinderen begon en de maatschappij veranderde volgde deel twee, “Opvoeden in deze tijd, handvatten voor ouders”.

Anne Marie leeft en geeft les vanuit de holistische zienswijze. Holistisch is wanneer er naar het geheel wordt gekeken en niet naar de som van de verschillende onderdelen waaruit iets is opgebouwd. Bij een holistische zienswijze wordt het gehele individu betrokken (lichaam, denken, gevoel energie). Het woord holisme komt van het Griekse ‘holon’, wat ‘het geheel’ betekent.

Vanuit de holistische leer is alles met elkaar verbonden. Zo bekijk je een kind niet als individu, een kind is een onderdeel van een systeem, het gezin. Met onzichtbare lijntjes zijn ouders met hun kind verbonden. Als er iets speelt bij het kind, op welke manier dan ook dan heeft dit ALTIJD ook iets met (één van) de ouders te maken. Dit is holistisch bezien een uitnodiging voor een ouder om naar zichzelf te gaan kijken. Om deze reden leert Anne Marie je te werken met het hele gezin. De oplossing ligt voor ieder persoon op een ander niveau dat maakt dat binnen de opleiding tot holistisch kindercoach de methodieken breed zijn. Iedereen is anders en ieder heeft iets anders nodig om tot inzicht en heling te komen.

Anne Marie reikt je de technieken aan wanneer je met kinderen en gezinnen werkt en/of wil werken.
Mijn leerplein